Woning huren

Een woning huren in het hartje van Amersfoort kan best een uitdaging worden. Want ook in Amersfoort merk je aan alle kanten dat de woningmarkt flink onder druk staat. En dan in de zin dat elke woning die normaal geprijsd is met een paar dagen al weg is. Dit geld ook voor de huurwoningen in de vrije woonsector. Voor degene die juist in het hartje van Amersfoort willen gaan wonen kan het dan ook lang wachten zijn. Wij hebben hieronder wat tips op een rijtje gezet waarmee u wellicht op weg geholpen kunt worden om snel een woning in de binnenstad van Amersfoort te verkrijgen.

Snel huren in Amersfoort

De eerste tip op snel een woning te kunnen huren is je inschrijven. Aan de ene kant word je helemaal gek van alle nieuwsbrieven en berichten die je van alle aanbieders gaat krijgen. Echter als je snel een woning wilt huren kan je beter tijdelijk teveel berichten krijgen, dan overal te laat voor zijn. Je kunt op o.a. ikwilhuren.nl ook handmatig het aanbod van huurwoningen in Amersfoort in de gaten houden. Dit vergt echter wel discipline en een snelle reactie tijd. Vaak zijn namelijk de echt gewilde huurwoningen al voordat ze op de huur vergelijk websites verschijnen al verhuurd.

De beste tip die wij u dan ook kunnen geven is overal inschrijven!

Waar op te letten bij het huren?

Naast het vinden van een geschikte woning is het ook belangrijk om op een paar details te letten. Ook al is het aanbod minimaal en lijk je soms elke kans te moeten pakken raden we dit toch af. Natuurlijk heb je rechten als huurder en in bepaalde gevallen moeten de zaken gewoon goed geregeld zijn. Echter als je naar de staat van sommige huurwoningen kijkt dan is het maar de vraag binnen welke termijn eventuele zaken opgelost kunnen worden, als ze al opgelost worden.

Wat ons betreft moet je minimaal op de volgende punten letten:

  • Termijn van het contract
  • Bijzondere verplichtingen (soms willen servicekosten nog wel eens apart in de kleine lettertjes staan)
  • Staat van de isolatie in en om het huis (enkelglas/dubbelglas, kozijnen rot etc.)
  • Ouderdom van de CV ketel. Een oude ketel verbruikt namelijk een stuk meer gas en met de huidige energie prijzen….
  • Komt er een nieuw slot in met de daarbij behorende sleutels?
  • Zit er een parkeerplaats bij?

Daarnaast kunt u ook op zaken als verlichting, staat van de muren, badkamer, toilet en keuken meenemen.